Drage

DRAGE su smještene u centralnoj zoni hrvatskog Jadrana, na magistralnom putu između Zadra i Šibenika uz izuzetno razvedenu obalu, čisto more sa pogledom na brojne otočiće. Priroda je tu stvorila idealne plaže, koje se zbog struja mogu podičiti izvanrednom čistoćom mora. Iako se Drage nalaze vrlo blizu gradova kao što su Zadar i Šibenik, po miru i tišini mogu se mjeriti s nekim vrlo udaljenim mjestima na otocima, a ipak uz sve pogodnosti modernog načina života.

Uređena lučica, sa šetalištem duž kojeg se nalaze ugostiteljski objekti, danju puna vreve brodica, navečer se pretvara u oazu tišine. Osvijetljena riva ugodna je za lagane šetnje nakon večere, za one kojima ne nedostaje gužva i buka disko – klubova.

Prostor za plivače ograđen je, pa nema opasnosti od povreda zbog nepažljivog rukovanja skyboardima i gliserima. Struja i maestral održavaju plažu čistom i ujedno je čine idealnom za jedrenje na dasci.

Razvedena obala s brojnim uvalama i šljunčanim plažama pruža gostu željnom osame “vlastiti” dio mora daleko od masovnog turizma. Idealno mjesto za miran i opušten obiteljski odmor. Geografski položaj Draga omogućava Vam da posjetite neka nedaleka mjesta, u svijetu poznata po svojoj ljepoti.

Blizina Pakoštana i njegov privlačni šarm upotpunit će sadržaj dobro provedenog ljetnog odmora u slikovitim Dragama.

U blizini Draga nalaze se 3 nacionalna parka i park prirode koje možete posjetiti organizirano kroz jednodnevne izlete brodovima. Znamenitostima obiluju okolna mjesta i gradovi (Šibenik, Biograd, Zadar…). Za one koji nisu preveliki ljubitelji mora i morske ribe, blizina Vranskog jezera daje mogućnost uživanja u slatkovodnom kupanju i ribarenju.

Pakoštane 5 km, Biograd 10 km, Vodice 20 km, NP Krka 30 km, Šibenik 30 km, Zadar 40 km, a NP Kornati i PP Vransko jezero su nadomak mjesta.

Drage svojim gostima pružaju nezaboravan doživljaj ljeta uz sjećanje na miris mora i stare borove šume.

Okruženje

http://vedantaiowa.org/?makrosyt=hookup-finland&039=a6 Pakoštane

 

Pakoštane su malo obalno mjesto smješteno na tankoj kopnenoj prevlaci između Jadranskog mora i Vranskog jezera u sjevernoj Dalmaciji pa ima jako interesantnu lokaciju između dva vodena svijeta, slatkog i slanog. U prošlosti se stanovništvo prvenstveno bavilo zemljoradnjom i ribarenjem, a danas je sve popularnije turističko odredište idealno za miran obiteljski odmor i uživanje u odličnoj lokalnoj hrani i vinu.

http://careermastery.net.au/?pero=Tastylia-(Tadalafil)-10 Biograd na moru

 

Biograd je gradić smješten u blizini Zadra, središta sjeverne Dalmacije, i mjesto je duge i zanimljive povijesti. Najpoznatiji je po tome što je bio hrvatski kraljevski grad, a u njemu su se krunili hrvatski kraljevi, stolovalo plemstvo i biskupi. U gradu se nalazi nekoliko vrijednih građevina iz ranog srednjeg vijeka i kasnijih razdoblja. Danas je Biograd jedno od vodećih turističkih odredišta u Hrvatskoj i važno nautičko središte, a u njemu se tijekom čitave godine organiziraju brojne manifestacije.

d & d matchmaking Zadar

 

Zadar se smjestio u sjevernom dijelu Dalmacije te je njegovo gospodarsko i upravno središte. Prvotno se razvio na poluotoku gdje se danas nalazi stara gradska jezgra, a osnovali su ga Rimljani kao koloniju za svoje umirovljene vojnike. Sam prostor grada bio je naseljen mnogo ranije i to ilirskim stanovništvom. Kroz povijest Zadar se prometnuo u važno dalmatinsko središte pa se u njemu nalaze ostaci rimskog dijela grada, brojne crkve i građevine visoke umjetničke vrijednosti iz kasnijih razdoblja, muzeji i razne druge ustanove. Od modernih atrakcija najpoznatije su jedinstvene Morske orgulje i instalacija Pozdrav Suncu.

comment rencontrer des hommes celibataires Šibenik

 

Šibenik je jedan od 4 velika grada u Dalmaciji, a nalazi se u njenom središnjem dijelu, između Zadra i Splita. Šibenik se razvio kao srednjovjekovni grad, a osnovali su ga Hrvati. Grad se širio preko padina ispod tvrđava koje su razvijene kao sustav fortifikacije. Za vrijeme renesanse bio je važno kulturno umjetničko središte s brojnim humanistima, a najpoznatija građevina iz tog razdoblja je gotičko-renesansna katedrala Sv. Jakova, djelo slavnog Jurja Dalmatinca. U Šibeniku se svake godine održava Međunarodni dječji festival, a tu su i brojni koncerti domaćih i stranih zvijezda pa Šibenik postaje i koncertno središte Dalmacije.

bekanntschaften breisach Nacionalni park Krka

 

Nacionalni park Krka smjestio se u šibenskom zaleđu i obuhvaća skoro čitavi tok rijeke Krke koja teče krškim krajolikom i na tom putu na više mjesta prelazi preko brojnih kaskada koje čine njene slapove. Najveći i najpoznatiji je Skradinski buk, a svakako valja posjetiti i Roški slap, Ogrlice te Manojlovac. U sklopu parka nalazi se franjevački samostan Visovac smješten na istoimenom otočiću, a još uzvodnije je manastir Krka. U sjevernom dijelu parka nalaze se ostaci rimskog vojnog logora Burnum s jako dobro sačuvanim amfiteatrom.

http://blipsystems.com/mikluxa/1603 Nacionalni park Plitvička jezera

 

Plitvička jezera su najstariji nacionalni park u Hrvatskoj. Smještena u planinskoj regiji Lici, 16 jezera se kaskadno nižu jedna za drugim između planinskih obronaka, ističući se svojom smaragdnom i plavom bojom, a međusobno su povezana sedrenim barijerama. U parku se nalazi i Veliki slap koji je sa svojih 78 metara najviši slap u Hrvatskoj. Na području parka nalazi se više špilja od kojih su dvije otvorene za posjet, a još jedna atrakcija parka su orhideje budući da na području parka raste čak pedesetak vrsta.

click for more Nacionalni park Kornati

 

Nacionalni park Kornati obuhvaća stotinjak otoka, otočića i hridi Kornatskog arhipelaga koji se nižu poput kamene ogrlice po plavoj površini mora. Idealna su destinacija za izlet brodom, a iznimno su popularni među jedriličarima. Kornatsko podmorje također je zanimljivo za istraživanje, a može se zaroniti s nekim od profesionalnih ronilačkih klubova koji organiziraju ronilačke ture. S vanjske strane na nekoliko otoka nalaze se klifovi, još jedna od brojnih ljepota parka.

hop over to this website Park prirode Vransko jezero

 

Park prirode Vransko jezero najveće je prirodno slatkovodno jezero u Hrvatskoj, a smjestilo se tik uz more uz mjesto Pakoštane. Važno je stanište ptica močvarica, a ima i jako bogat riblji fond. Uz obalu jezera prolaze biciklističke i pješačke staze, a iznad samog jezera uređeno je odmorište Vidikovac odakle se može uživati u prekrasnom panoramskom pogledu na jezero, obalu i okolne otoke.

rencontre homme blanc riche Park prirode Telašćica

 

Park prirode Telašćica nalazi se na jugoistočnom dijelu Dugog otoka, a obuhvaća najveću prirodnu luku, uvalu Telašćica, koja je stoga iznimno popularna među nautičarima, nekoliko otočića, slano jezero Mir pored kojeg se nalazi utočište za magarce te vanjsku stranu otoka koju sačinjavaju strmi klifovi što se okomito obrušavaju u more.

my site Otok Vrgada

 

Vrgada je mali otok koji se nalazi ispred mjesta Pakoštane. Nekoć je služio kao mjesto za nadgledanje jadranskog pomorskog puta, a danas ga posjećuju brojni nautičari jer je njegov arhipelag s 15 otočića vrlo zanimljiv. Na otoku nema automobila, prekriven je borovom šumom i ima pješčane plaže pa je pravo odredište za potpuno miran i opušten izlet ili ljetovanje.